Hozzávalók: |
Elkészítés: |
||||||
2 kg kovászolni való uborka, 2-3 gerezd fokhagyma, 1 fej vöröshagyma, 1 csomó kapor, 2-3 szelet félbarna kenyér, 2-3 ek só |
Kemény, friss, nem hasas uborkából végy kb. 2 kilót, mosd meg alaposan, két végét vágd le, hosszában hasítsd be kétszer (merőleges vágással úgy, hogy a végeket nem vágod át) és tedd egy nagy üvegbe. Tegyél bele 2-3 gerezd fokhagymát, 1 kis fej vöröshagymát 4-6 darabra vágva és egy csomó kaprot. Tegyél a tetejére kenyeret (barna, félbarna a legjobb, de fehér kenyér is megfelel), szorítsd le kis lapocskákkal és öntsd le meleg vízzel, amelybe literenként 1 evőkanál sót keversz. Nem kell napra tenni, árnyékban is kész lesz 3-4 nap alatt. Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt. JG - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése nem időigényes.
|
Ket- harom nap utan en kiveszem belolle a kenyeret , aztan meg ket nap es a levevel is egy talba a fridzsbe teszem . Ugy sokaig fogyaszthato .
Most készül az első az idei sorozatból. Kapor helyett, csomborral.