recept: Kovászos uborka, Kifőzde
Kovászos uborka
Ennek a dokumentumnak a kiinduló oldalát itt találod: http://www.kifozde.hu

Hozzávalók:

Elkészítés:

2 kg kovászolni való uborka,
2-3 gerezd fokhagyma,
1 fej vöröshagyma,
1 csomó kapor,
2-3 szelet félbarna kenyér,
2-3 ek só



Kemény, friss, nem hasas uborkából végy kb. 2 kilót, mosd meg alaposan, két végét vágd le, hosszában hasítsd be kétszer (merőleges vágással úgy, hogy a végeket nem vágod át) és tedd egy nagy üvegbe. Tegyél bele 2-3 gerezd fokhagymát, 1 kis fej vöröshagymát 4-6 darabra vágva és egy csomó kaprot. Tegyél a tetejére kenyeret (barna, félbarna a legjobb, de fehér kenyér is megfelel), szorítsd le kis lapocskákkal és öntsd le meleg vízzel, amelybe literenként 1 evőkanál sót keversz.
Nem kell napra tenni, árnyékban is kész lesz 3-4 nap alatt.

Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt.

JG - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése nem időigényes.


Kapcsolódó anyagok: savanyú uborka
 kovászolt cukkíni
 kovászolt káposzta

Forrás: Imre bácsi mamája is így csinálta.

MENÜ bezárása

Első megjelenés: 1999.12.06. Utoljára frissítve: 2009.07.27.
Utolsó megtekintés: több, mint 6 napja (2024-04-27 21:09:06 - 1.91)
Hozzászólások:

Marton Jozsef (2011-11-16 09:19:00):
Ket- harom nap utan en kiveszem belolle a kenyeret , aztan meg ket nap es a levevel is egy talba a fridzsbe teszem . Ugy sokaig fogyaszthato .

Sancho (2012-06-09 09:49:00):
Most készül az első az idei sorozatból. Kapor helyett, csomborral.

Megjegyzés a recepthez